Ο Σύλλογος Μερίμνης Ανηλίκων και Νέων προκηρύσσει θέση εργασίας σύμφωνα με την 2_ 06/06/2022 Αποφ.  του Δ.Σ του Συλλόγου Μερίμνης Ανηλίκων και Νέων στο πλαίσιο υλοποίησης του  έργου «Σπίτι 2».

Για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου μέχρι τη λήξη του έργου πλήρης απασχόλησης συμπεριλαμβανομένων και Σαββατοκύριακα, συνολικά  ενός (1) ατόμου για την κάλυψη αναγκών του προγράμματος ΣΠΙΤΙ 2 (HOUSE 2) το οποίο χρηματοδοτείται από  EEA Grants στο πλαίσιο του προγράμματος “Asylum and Migration” 2014-2021  και  συγκεκριμένα τους κάτωθι ανά υπηρεσία, τόπο απασχόλησης, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με   τα   αντίστοιχα   απαιτούμενα   (τυπικά   και   τυχόν    πρόσθετα)    προσόντα  (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Β):      

ΠΙΝΑΚΑΣ Α:           ΘΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ   (ανά κωδικό θέσης)
 

Κωδικός θέσης

 

Υπηρεσία

 

Τόπος

απασχόλησης

 

Ειδικότητα

 

Διάρκεια σύμβασης

 

Αριθμός ατόμων

006 Δομή Αθήνα Παιδαγωγού – Φροντιστή Σύμβαση ορισμένου χρόνου μέχρι τη λήξη του έργου πλήρης απασχόλησης 1
  ΠΙΝΑΚΑΣ Β:                    ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ

(ανά κωδικό θέσης)

Κωδικός θέσης Τίτλος σπουδών και λοιπά απαιτούμενα (τυπικά & τυχόν πρόσθετα) προσόντα
 

 

 

 

006

ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ:

·     Πτυχίο παιδαγωγικών ή κοινωνικών σπουδών ΑΕΙ / ΤΕI / ΙΕΚ ή πτυχίο επαγγελματικού λυκείου ειδικότητας κοινωνικών φροντιστών ή άλλο συναφές με τη φροντίδα παιδιών ή ευάλωτων ομάδων πτυχίο (π.χ βρεφονηπιοκόμος  ή νοσηλευτής), πτυχίο φυσικής αγωγής

·     Προϋπηρεσία σε χώρο παιδικής προστασίας είτε ενασχόληση με παιδιά, βρέφη ή/και εφήβους για τουλάχιστον 2 έτη

·     Καλή γνώση χειρισμού Η/Υ

·     Καλή γνώση αγγλικών

 

  ΕΠΙΘΥΜΗΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ

·     Καλές κοινωνικές δεξιότητες και αίσθηση του χιούμορ

·     Γνώση φαρσί ή αραβικά ή γαλλικά

·     Εμπειρία στη διοργάνωση εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων

·     Προηγούμενη εργασιακή ή εθελοντική εργασία με ομάδες παιδιών ή/και εφήβων

 

ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΘΕΣΗΣ

Ο/Η παιδαγωγός- φροντιστής/ρια θα υποστηρίζει την εύρυθμη λειτουργία της δομής των ασυνόδευτων ανηλίκων του ΣΜΑΝ. Βασική του/της αρμοδιότητα θα είναι η παροχή καθημερινής φροντίδας και διαπαιδαγώγησης στα παιδιά που διαμένουν στον χώρο φιλοξενίας σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας της δομής.

Πιο συγκεκριμένα:

-Συμβάλλει / συμμετέχει και παρακολουθεί την καθαριότητα και τη φροντισμένη εμφάνιση των παιδιών. Συνεργάζεται με το προσωπικό καθαριότητας και τους φιλοξενούμενους για να τηρείται ο χώρος καθαρός. Αναλαμβάνει τη διανομή βασικών αγαθών στα δωμάτια. Ελέγχει τη διαθεσιμότητα των αγαθών (αποθήκη) και αναλαμβάνει την καταγραφή τους.

-Σε συνεργασία με τον κοινωνικό λειτουργό παρακολουθεί την καλή υγεία των παιδιών και ενημερώνει/συνοδεύει σε ιατρούς ή/και νοσοκομεία. Επίσης είναι υπεύθυνος/νη για την χορήγηση ιατροφαρμακευτικής αγωγής στα παιδιά, κατόπιν υποδείξεων του γιατρού, αναλαμβάνοντας την υποχρέωση να τηρείται ο φάκελος/βιβλίο φαρμακευτικής αγωγής της δομής.

-Αναλαμβάνει την πρωινή προετοιμασία,  το ξύπνημα, την επιμέλεια φαγητού και συνοδεία των παιδιών (αν κριθεί απαραίτητο) προς και από το σχολείο. Επίσης αναλαμβάνει την προετοιμασία των φιλοξενούμενων πριν τον ύπνο καθώς και τη φύλαξη τους. (Στη βραδινή βάρδια)

-Απασχολεί τα παιδιά σύμφωνα με το καθημερινό πρόγραμμα απασχόλησής τους, στην εκπόνηση του οποίου συμβάλλει με υπευθυνότητα, υπομονή και αγάπη. Συνοδεύει τα παιδιά στις δραστηριότητες τους.

-Αναλαμβάνει τη διοργάνωση των  παιδαγωγικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων των παιδιών σε συνεργασία με την υπόλοιπα μέλη της ομάδας της παιδικής προστασίας.

-Συμπληρώνει τα απαραίτητα έγγραφα παρακολούθησης του έργου του φροντιστή, όπως το ημερολόγιο βάρδιας, τα παρουσιολόγια, τη μηνιαία απολογιστική αναφορά έργου, όπως παράλληλα φροντίζει για την συμπλήρωση όλων των απαραίτητων εγγράφων σε σχέση με το έργο του με τους ωφελούμενους: τις ιατρικές επισκέψεις και τις εξετάσεις των παιδιών, τη συμμετοχή τους σε ομάδες κλπ.

-Σε περίπτωση επείγοντος περιστατικού, συμμετέχει στη επίλυση της κρίσης σε συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη της επιστημονικής ομάδας.

-Συνεργάζεται με τους εθελοντές του σπιτιού.

Αναλυτικά η προκήρυξη εδώ -_HOUSE2_prokiriksi frontisti 2022_20_06_2022